راهنمای کارایی دزدگیر اماکن گپ (GAP-G12)
قابلیتهای دستگاه ( Version2 – G12 )در یک نگـاه
-
- دارای۵ زون با قابلیت تعریف هرزون به چهار حالت مختلف
- دارای۱۰ حافظه SMS و ۱۰ حافظه تماس
- امکان تماس با سیم کارت و خط ثابت
- دارای ریموتهایی با باالترین سطح امنیت )CODE HOPPING)
- دارای نرم افزار اندروید
- قابلیت ضبطپیام برای وضعیت اعالم سرقت و اعالن حریق
- ثبت واقیع در نرمافزار اندروید به همراه زمان و تاریخ
قرار دادن Card SIM در سیستم
اولین و اساسی ترین نکته درمورد Card SIM غیرفعال کردن رمز (Disable Code PIN )آن می باشد. ابتدا Card SIM رادرون یک تلفن همراه قرارداده و Code PIN را غیرفعال فرمایید. سپس در صورت اعتباری بودن Card SIM آن را شارژ نمایید (شارژ می تواند از طریق SMS نیز صورت گیرد). سپس برق وباطری دستگاه را قطع نموده و Card SIMرادر جهت درست نصب کنید و دستگاه را مجدد راه اندازی نمایید. از مدیران و تمام کسانی که شماره تلفن آنها در سیستم ذخیره شده است بخواهید تا شماره Card SIM سیستم رادر لیست مخاطبین تلفن همراه خود (Phone Book )با نامی مناسب ذخیره نمایند.عملیات شناسایی Card SIM به شبکه ۳۰ ثانیه به طول می انجامد. ولی این عملیات فقط یکبار صورت خواهد گرفت (مگراینکه دوباره برق دستگاه قطع شود) . پایان موفق این عملیات با نمایش نام اپراتور و خوش آمدگویی به سیستم خواهد بود.
تعریف دکمه هـای ریـموت
قفل باز غیر فعال ( Disarm )قفل بسته تمام فعال )Normal-Arm)علامت بی صدا نیمه فعال )Part-Arm)عالمت صندوق باز باز کردن درب)Opener Door)
مقدمه
ابتدا تغذیه دستگاه (برق ۲۲۰ولت یا باطری ۱۲ ولت) را وصل کرده سپس برای استفاده از صفحه کلید رمز شش رقمی را وارد نموده ( رمز اولیه سیستم ۱۲۳۴۵۶ میباشد) و کلید را فشار دهید تا پس از باز شدن قفل صفحه کلید وارد منوی اصلی شوید.
معرفـی کلیدهـا
کلید : جهت جستجو در منوی دستگاه (در جهت بالا) می باشد.کلید : جهت جستجو در منوی دستگاه (در جهت پایین) می باشد.کلید : جهت بازگشت به منوهای قبلی یا خروج کامل از منوی دستگاه می باشد.کلید : جهت تائید یا ورودبه منوی اصلی میباشد.
منوی اصلی دستگاه
این دستگاه ازدو منوی اصلی setting Alarm و setting Dialer تشکیل شده است که هرکدام دارای چندین منوی فرعی بشرح زیر میباشد. برای پیدا کردن منوهای فرعی ابتدا یکی از دو منوی اصلی را با کلید یا پیدا کرده و کلید را فشار داده سپس گزینه مورد نظر را با کلید یا پیدا کرده و کلید را فشار دهید.
Number#0 ( Code City ) :
از آنجا که سیستم هم با Card SIM و هم خط ثابت با شماره های داخل حافظه تماس میگیرد و در صورت ثبت شماره های غیر موبایلی در سیستم نیاز به کد شهری برای تماس از طریق Card SIM میباشد، لذادر ابتدا کد شهری که سیستم در آن شهر نصب شده است را باید در این قسمت وارد نمایید.برای این منظور روی گزینه Number#0 ( Code City ) کلید را فشار دهید و کد شهر مورد نظر را وارد کرده و با زدن کلید آن را ثبت نمائید.
باید توجه کنید که در این قسمت فقط شماره های موبایل در حداکثر ۱۰ حافظه تعریف میگردند. شماره کامل موبایل هایی راکه میخواهید درهنگام اعلام خطر به آنها SMS ارسال شود را در حافظه های ۱ تا ۱۰ میتوان ذخیره نمود.
همچنین در این منو میتوان از طریق منو ( NO Mobile View، NO Mobile Del )حافظه های ۱ تا ۱۰ را پاک یا رویت نمود. لازم به ذکر است که چهار شماره موبایل اول ثبت شده در این لیست به عنوان مدیر شناخته شده و SMS های غیر آلارمی برای آنها ارسال خواهد شد. همچنین فقط از طریق این ۴ حافظه میتوان توسط SMS سیستم را کنترل نمود.
تماس و پخش پیام خطر به دو روش Card SIM و خط ثابت امکان پذیر است ودر هر دو روش تماس با شماره های ذخیره شده در (حافظه ۱۱ تا ۲۰ ) انجام می پذیرد. شماره های ثابت بدون کد شهری و شماره های ثابت سایر شهرها یا موبایل بصورت کامل وارد سیستم (حافظه ۱۱ تا ۲۰) گردند.
شما میتوانید شماره های مهم خود را جهت اطمینان از تماس موفق در چند حافظه ذخیره کنید.
اعلام خطر در هنگام آلارم به شرح زیر است:
۱ .ارسال SMS به شماره های ذخیره شده در حافظه ۱ تا ۱۰
2 .تماس با حافظههای ۱۱ تا ۲۰ و پخش ۱ بار پیام توسط Card SIM
3 .تماس با حافظه های۱۱ تا ۲۰ ( فقط شماره هایی که درمرحله قبل Card SIM موفق به تماس با آنها نشده ) از طریق خط ثابت و پخش ۲ بار پیام
نکته مهم: عملیات ارسال SMS و تماس درهنگام اعالم خطر با (غیرفعال) Disarm شدن سیستم توسط ریموت، متوقف خواهد شد. |
Record Message :
- روی گزینه ( ضبط پیام ) Message Record کلید را فشاردهید.
- باکلید بالا یا پایین Message Alarm یا Message Smoke را انتخاب نمایید.
- با زدن کلید دستگاه ضبط پیام مربوطه را آغاز می نماید.
- نکته مهم: G12 قابلیت ضبط یک پیام ۲۰ ثانیه ای یا دو پیام ۱۲ ثانیه ای را دارد.
- نکته مهم:ضبط پیام دود (Message Smoke) فقط در صورت تعریف زونی در حالت دود(Message Smoke) مکان پذیر است.
Play Message :
- روی گزینه (پخش پیام) Message Play کلید را فشاردهید.
- باکلید بالا یا پایین Message Alarm یا Message Smoke را انتخاب نمایید.
- با زدن کلید دستگاه پخش پیام مربوطه را آغاز می نماید.
Erese Message :
- روی گزینه ( پاک کردن پیام ) Message Erese کلید را فشاردهید .
- باکلید باال یا پایین Message Alarm یا Message Smoke را انتخاب نمایید.
- با زدن کلید دستگاه پاک کردن پیام مربوطه را آغاز می نماید
Call by Line Phone :
چنانچه این منو رادر وضعیت No قراردهید، امکان تماس سیستم درهنگام آلارم از طریق خط ثابت غیر فعال خواهد شد. این امکان برای مکانهایی که دارای خط ثابت نمی باشند مناسب است.
برای این منظور روی گزینه(غیرفعال خط ثابت) Phone Line by Call کلید را فشار داده و گزینه NO را به کمک کلیدهای یا انتخاب و مجدداً کلید را فشاردهید.
منوی Number Test شما را قادر خواهد ساخت بدون نیازبه تحریک Zone ها و ایجاد وضعیت آلارم صحت اعمالی چون ارسال SMS ،تماس از طریق GSM و یا تماس با خط ثابت را تست نمایید . برای این منظورکافیست روی گزینه Number Test کلید را فشارداده و پس از انتخاب گزینه موردنظر کلید یا شماره ای را که می خواهید تست کنید، انتخاب نموده و کلید را فشاردهید.
Dialer Master Reset :
برای باز گرداندن منوی Setting Dialer به حالت پیش فرض روی گزینه Reset Master Dialer کلید را فشار دهید و با استفاده از کلیدهای یا حالت Yes را انتخاب کرده وسپس کلید رافشاردهید.
ریموت های این دستگاه از نوع (ضد کپی) Hopping و با فرکانس MHz 433 انتخاب شده اند که علاوه بر دور بردی مناسب دارای امنیت کد بسیار بالایی نیز میباشد. ریموت ها در هنگام تعریف به سیستم دارای شماره سریال خواهد بود.
بنابراین با ثبت نام کاربر درکنار شماره سریال ریموت هر فرد در صفحه پایانی این دفتر چه راهنما، ضریب امنیت سیستم به مقدار قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
۱- Add new Remote :
در قسمت Remote New Add کلید MENU ENTER را فشار دهید و بعد کلید ریموت جدید را نگاه دارید تا ریموت جدید در حافظه ذخیره شود.
درهنگام اضافه کردن ریموت،شماره نوشته شده در کروشه{x#} شماره سریال ریموتی خواهد بود که شما به سیستم تعریف نموده اید. درهنگام فرمان به سیستم با ریموت، شماره سریال ریموت فرمان دهنده در سمت راست صفحه نمایش سیستم نشان داده میشود.مثلاً نمایش ۳ # به معنی فرمان به سیستم توسط ریموت ۳ می باشد.
۲- Delete Remote :
گزینه Remote Delete را به کمک کلید انتخاب و پس از وارد نمودن شماره سریال ریموت مورد نظر و زدن کلید آن ریموت را از حافظه سیستم پاک کنید.
۳- Del All Remotes :
گزینه Remotes All Delete را با کلید یا از منوی Setup Remote پیدا کرده و کلید را فشار دهید. حالا با انتخاب حالت Yes و با فشار دادن کلید کلیه ریموت ها را از حافظه سیستم پاک کنید.
این منو مربوط به تنظیمات سنسورهای بیسیم (Wireless = WL )می باشد. سنسورهای بی سیم در نظر گرفته شده برای این دستگاه بسیار متفاوت تر از سنسورهای بیسیم موجود در بازار می باشند. فرکانس این سنسورها ۴۳۳ بوده و کدهای ارسالی این سنسورها شبیه به ریموت های سیستم می باشد. هر سنسور دارای کد منحصر بفرد بوده و دیگر نیازی به جامپر تنظیمات در داخل چشم نیست. به مانند ریموت های سیستم، سنسورهای بیسیم نیز هنگام معرفی دارای شماره سریال خواهند بود. مدیران میتوانند این سنسورها را به هر زونی که مورد نظرشان باشد تعریف نمایند. امکان تعریف حداکثر ۳۲ سنسور بیسیم به مجموع ۵ زون سیستم وجود دارد. ویژگی دیگر این سنسورها امکان اعلام کاهش ولتاژ باطری سنسور به مدیران در صورت Yes بودن امکان ارسال SMS از طریق منوی روبرو می باشد.
در صورت ثبت مکان نصب شده هر سنسور در صفحه پایانی این دفترچه راهنما، مدیر سیستم میتواند پس از دریافت SMS مربوط به هشدار کاهش ولتاژ باطری سنسور بیسیم از طریق شماره سنسور بیسیم و اطلاعات مربوطه به موقعیت مکانی آن نسبت به تعویض باطری سنسور مورد نظر اقدام نماید.
۱- Add Sensor :
روی گزینه Sensor Add کلید را فشار داده و با وارد کردن شماره، زون مورد نظر را انتخاب نموده و پس از رویت پیام ”Sensor Trigger ”سنسور جدید را روشن (تحریک) نموده و درحافظه ذخیره نمائید. شماره سریال سنسور اضافه شده در کنار عالمت # نشان داده میشود.
۲ .Show Sensor :
نمایش تعداد سنسورهای بیسیم و اینکه درهرزون چه تعداد سنسور بیسیم قرار دارد از طریق این منو امکان پذیر است.گزینه Sensor Show را توسط کلید انتخاب کنید تا سیستم به صورت اتوماتیک وضعیت قرارگرفتن سنسورهای بیسیم را در هر زون نمایش دهد.
۳ .Delete Sensor :
با داشتن شماره سریال یک سنسور بیسیم میتوان در صورت نیاز با واردکردن شماره سریال آن، سنسور موردنظر را از جمع سنسورهای موجود سیستم حذف نمود.
گزینه Sensor Delete را توسط کلید انتخاب و با وارد کردن شماره سنسور بیسیم و فشار دادن کلید آن سنسور را از حافظه پاک کنید.
۴ . All Del Sensors :
منوی Sensors All Delete را به کمک کلید انتخاب و پس از انتخاب حالت Yes توسط کلیدهای یا و تأیید توسط کلید کلیه سنسورهای بیسیم را پاک نمائید.
هرگاه سیستم تحریک شود و اقدام به پخش آلارم نماید، مدت زمان پخش این آلارم توسط این منو تعیین خواهد شد. به عنوان مثال اگر انتخاب شما 2Time , 4Minutes باشد با هربار تحریک، سیستم ۲ بار وهربار ۴ دقیقه به آژیر و بلندگو فرمان خواهد داد.
Power Report :
منویReport Power را توسط کلید انتخاب وگزینه Yes را توسط کلید یا انتخاب و باکلید تائید کنید.در صورت قطع برق، برای مدت۲۰ دقیقه SMS هشدار قطع برق برای مدیران ارسال خواهد شد.
State Report to Admin :
با ورود به این منو و فعال کردن آن تغییر وضعیت سیستم به حالت های (فعال)Full-Arm(نیمه فعال)Part-Arm یا (غیرفعال) Disarm توسط ریموت یا یکی از مدیران به سایر مدیران SMS خواهد شد. برای این منظور باید پس از انتخاب منوی Admin to Report State توسط کلید حالت Yes را تائید کرد.
Chime Setup :
برای انتخاب حالت (دینگ دانگ) Chime برای یکی از زون ها کافی است Setup Chime را به کمک کلید انتخاب و سپس به کمک کلیدهای یا زون مورد نظر را انتخاب و با کلید تائید کنید.
در صورتOne بودن حالت (دینگ دانگ) زین پس می توان با زدن همزمان کلید غیرفعال و تمام فعال این امکان را به صورت موقت One یا Off نمود. سیستم تایید این عمل را با پخش صدا از بلنگوی داخلی درب دستگاه تایید می کند.علامت جمع ۲ دکمه کشیده شود
WL Sensor Bat Report :
این منو جهت ارسال SMS هشدار تعویض باطری سنسور بیسیم در نظرگرفته شده است. تنظیم پیش فرض این منو به حالت فعال می باشد. تغییر وضعیت این منواز طریق وارد شدن به منوی Report Bat Sensor WL به کمک کلید و انتخاب وضعیت Yes یا No خواهد بود.
در G12 امکان تنظیم جداگانه تک آژیر (Chirp )برای حالت های نرمال و پارت وجود دارد. این تنظیم برای هر ۲ وضعیت به سه گونه می باشد.
1 .Siren ( پخش صدای تک آژیر فقط از آژیر)
2 .SP+Siren( پخش صدای تک آژیر از آژیر و بلندگو)
3 .OFF( بدون صدا)
در منوی Level Chirp نیز میتوان میزان صدای Chirp را در ۳ حالت ، High ,Mid Low قرار داد.
Change Password :
با استفاده از این منو رمز سیستم قابل تغییر می باشد. رمز وارد شده بایستی به صورت یک عدد شش رقمی و در دو مرحله وارد شود.
روی گزینه Password Change کلید را فشاردهید.
گزینه Password New را با کلید فعال ورمز جدید راوارد کنید بعد کلید را فشاردهید.
در قسمت Confirm رمز جدید را تکرار کنید و بعد کلید را فشاردهید.
درصورتی که صفحه کلید قفل باشد و تمامی مدیران رمز خود را فراموش کرده باشند ،سیستم باید Reset Password شود. برای این منظور با باز کردن درب دستگاه و قطع برق و باطری و نگه داشتن دکمه Enter و وصل مجدد برق و باطری دستگاه، پس از چند ثانیه واردمنوی Reset Password ش ده، حاال با رهاکردن دکمه Enter و انتخاب
گزینه Yes ،رمز سیستم Reset خواهد شد و به حالت اولیه خود(۱۲۳۴۵۶)برمی گردد.
در این دستگاه امکان استفاده از ۵ زون وجود داردکه وضعیت هر ۵ زون توسط مدیران قابل تغییرمیباشد. زون ها می توانند به۴ حالت ۲۴ ساعته ، Part ، Normal و Smoke( دود) تعریف شوند
* در صورت استفاده از سنسور دود حتما پیام مخصوص این وضعیت را ازطریق منوی ضبط پیام ودر قسمت ضبط پیام اعلان حریق (Message Smoke )ضبط نماید.
۱- Show All Zones :
مشاهده وضعیت فعلی زونها توسط این منو صورت می گیرد. برای این منظورگزینه Zones All Show را به کمک کلید انتخاب نمایید. وضعیت اولیه زون ها در سیستم بصورت Normal میباشد (هر ۵ زون).
۲- Change Zone :
منوی Zone Change را به کمک کلید انتخاب و یکی از حاالت سه گانه ( Normal ، H – 24 ، Part ) را توسط کلیدهای یا انتخاب و باکلید ذخیره کنید.
Alarm Master Reset :
با استفاده از این منو کلیه تنظیمات بخش Setting Alarm مانند ریموت ها و سنسورهای بیسیم از حافظه دستگاه پاک شده و به حالت پیشفرض باز خواهد گشت. برای این منظور روی گزینه Reset Master Alarm را توسط کلید انتخاب و با انتخاب Yes و تائید توسط کلید به پایان رسانید. لازم به ذکر است ریست کردن این بخش تأثیری بر تنظیمات بخش Setting Dialer نداشته و شماره تلفن های ذخیره شده تغییری نخواهند کرد.
* شنود: برای شنود کافی ست دستور مربوطه به سیستم SMS گردد(توسط مدیران) سپس سیستم با تماس به شماره SMS دهنده ) مشروط براینکه شماره مورد نظر مربوط به مدیران یعنی ذخیره شده در حافظه ۱ تا ۴ باشد (اجازه شنود تا ۳ دقیقه را خواهد داد. این عملیات با قطع تماس مدیران در طول این ۳ دقیقه خاتمه خواهد یافت.
*رله لامپ (Relay Lamp:) میتوان از طریق SMS این رله را خاموش یا روشن نمود این رله دارای کنتاکت باز (NO) وبدون ولتاژ (Voltage Free)می باشد.
* رله دربازکن(Relay Opener Door)می تواند هم توسط دکمه باز ریموت (Disarm) و هم ارسال SMS فرمان گیرد.
این رله به صورت لحظه ای (۱ ثانیه) تحریک شده و دارای کنتاکتی باز (NO ) و بدون ولتاژ (Voltage Free )می باشد.
مثال: در نظربگیرید یکی از Admin ها دارای رمز ۳۷۵۶۴۳ است و Card SIM موجوددر سیستم از نوع اپراتور ایرانسل است و رمز اعتبار کارت شارژ خریداری شده مثالاً ۲۸۹۰۸۹۶۹۰۴۰۰۳۰۲ است. بدین ترتیب این Admin برای خرید اعتبار جهت سیم کارتسیستم خودباید به شیوه زیرعمل نماید:
۲۵۵۸۸۹۵۹۰۴۲۵۳۱۴#*۱۴۱*۸۰*۳۷۵۶۴۳
مثال:در نظر بگیرید یکیاز Admin ها دارای رمز ۳۷۵۶۴۳ است و Card SIM موجوددر سیستم از نوع اپراتور همراه اول است. بدین ترتیب این Admin برای کنترل موجودی شارژ سیم کارت سیستم خود باید به شیوه زیر عمل نماید:
11#*۱۴۰*۸۸*۳۷۵۶۴۳)
در صورت نیاز به راهنمایی و دریافت مشاوره می توانید از کارشناسان مجموعه اَکتیوآلارم سوالات خود را بپرسید.